Реконструкција

Danko Popovic slika pecat печат удружења
“Удружење поштовалаца дела Данка Поповића”, основаног са циљем да доприноси очувању српског језика и националног идентитета, је ове године започело радове на реконструкцији старе куће у склопу породичног домаћинства Данка Поповића. Пишчева породица је овај објекат уступила Удружењу са наменом да се претвори у јавни културни простор у коме ће се сместити лична библиотека и рукописна заоставштина, која би на тај начин постала доступна књижевно-научним радницима и свима заинтересованима. Такође, планирамо да у оквиру тог објекта уредимо и један конференцијско-изложбени простор у коме би се одржавала наша постојећа манифестција “Разговори под липом Данка Поповића” коју ове године организујемо по седми пут, као и текуће изложбе из програма Удружења. Под покровитељством општине Аранђеловац, сваке године додељује се и књижевна награда која носи име нашег знаменитог писца.
Кућа се налази у непосредној близини Народног Музеја Аранђеловца, историјске Буковичке цркве и Виле Караџић, тако да би смо са овим нашим простором и активностима употпунили туристичку и културну понуду града под Букуљом.
Реконструкција је у току и радови су увелико одмакли, али за завршетак и привођење намени су нам потребна додатна средства потенцијалних донатора, па вас на овај начин позивамо, да уколико сте у могућности, помогнете ову нашу акцију уплатом средстава на жиро рачун Удружења.
 
Бр. рачуна : 205-0000000183187-32
 
ПИБ: (за организације и донаторе из иностранства упутство банке за пребацивање средстава из иностранства – СWИФТ/ИБАН) 107790263

Председник Удружења
Невенка Ђорђевић Матијевић
Контакт: udruzenje.dankopopovic@gmail.com
Тел. 063647851

Актуелно
Уврстимо "Књигу о Милутину" у обавезну школску лектиру
Gradjanska inicijativa
Пратите нас